Hieronder vindt u het nieuws van onze school

18 september, Kinderpostzegels

ONZE LEERLINGEN OP PAD VOOR DE KINDERPOSTZEGELACTIE!
Vanaf woensdag 25 september a.s. gaan ruim 160.000 basisschoolkinderen in Nederland op pad tijdens de Kinderpostzegelactie. Onze kinderen uit groep 7/8 doen ook mee. Ze zetten zich in voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: voor kinderen door kinderen!

Voor wie gaan de leerlingen op pad?
Dit jaar zet Kinderpostzegels zich in voor 8.500 kinderen die in Nederland in een daklozen- of vrouwenopvang wonen. De begeleiding in de opvang is vooral gericht op volwassenen. Voor kinderen is er meestal weinig aandacht. Ze hebben er geen eigen kamer en geen privacy, er is nauwelijks speelgoed, ze mogen vaak hun vriendjes niet meenemen, hebben hun huisdieren achter moeten laten en mogen ook niet zorgeloos buiten spelen. Geen ideale omstandigheden waarin een getraumatiseerd kind de kans krijgt zich te ontwikkelen.
Kinderpostzegels wil ervoor zorgen dat kinderen zich er beter thuis voelen en dat er goede begeleiding voor ze is.

Leuke producten

Uiteraard kunnen er weer Kinderpostzegels worden gekocht - dit jaar met kinderboekenhelden zoals Dik Trom, Kruimeltje en Pietje Bell erop. De rest van het assortiment bestaat uit een theepakket, een hippe shopper, feestdagenkaarten, wenskaarten met bloemzaden, krokusbollen en een pleisterblikje van Pluk van de Petteflet.
Daarnaast kan er dit jaar voor het eerst gekozen worden voor een eenmalige donatie voor een kind in de daklozenopvang.

U koopt toch ook bij onze leerlingen!?
We wensen onze leerlingen heel veel succes!

Kijk voor meer informatie op www.kinderpostzegels.nl.

11 maart, Het Jeugdjournaal op school!

Friezen zijn het meest trots op hun provincie, blijkt uit onderzoek.

En dat is een mooi item voor Het Jeugdjournaal. Ze kwamen bij ons op school om kinderen hierover te interviewen. Vanmiddag is het gefilmd en vanavond wordt het al uitgezonden!

Het begint om 19.00 uur op NPO 3

6 maart, Bezoekje groep 5/6 aan de bibliotheek in Franeker.

Rennen en vliegen door de bieb! Dat deden de kinderen van groep 5/6 op 5 maart in de bibliotheek van Franeker. Fanatiek gingen de leerlingen aan de slag met het levende ganzenbordspel 'Vliegen door de bieb', waarbij gezocht werd naar de antwoorden op vragen over boeken en de bibliotheek. Spelenderwijs maakten de kinderen kennis met leuke boeken en de manier van zoeken in de bibliotheek.Zelf met uw kind op zoek naar boeken? Kom dan naar de bibliotheek van Franeker. Is uw kind nog geen lid van de bibliotheek, dan kunt u dat daar direct regelen! Het lidmaatschap is gratis én boetevrij!